Sony, Vaio ile Chrome’u Nişanladı

chrome_vaio_-150x150Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Sony, Vaio modellerinde bundan böyle Google’ın tarayıcısı Chrome‘un varsayılan tarayıcı olarak geleceğini açıkladı.

Google’ın büyük önem verdiği ve ücretsiz sunulan tarayıcısı, Internet Explorer tekelini yıkan Mozilla Firefox’un ardından Microsoft’u bu pazarda daha çok zorlayacağa benziyor. Açık kaynaklı Firefox’un ötesinde, gücünü kullanan Google, Sony Vaio’lara orjinal olarak Chrome yükletmesi Microsoft IE için de beklenmedik bir darbe olacak.

Önümüzdeki sene başında betadan çıkması beklenen ve şu anda tarayıcı piyasasını yaklaşık %3‘üne sahip Chrome için Google’ın önemli planları olduğu duyuluyordu ancak bu gelişme Google’ın ne kadar ciddi olduğunu net olarak göstermiş oldu. Google sözcüsü Eitan Bencu, gelecek dönemde bu taktiği yaygınlaştıracaklarını da paylaştı.

chrome-explorer-firefox

Sony ile başlayan bu yenilikte Google’ın standart arama motoru olması dolasıyla da Sony, e-kitap okuyucuları için Google Books‘un kullanımını düşünmüş olabilir. Google’ın bu sert atağı bakalım Microsoft’tan nasıl bir cevap alacak.

Etiketler: google’ınsonyolarakgoogleiçintarayıcıtarayıcısıbirchromefirefox’unilevaiobüyükcevapkadarnasılgöstermişoldunetolduğunu
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım